tisdag 11 januari 2011

Allergi

Idag var det dax för öppnis igen... Har ju vart stängt över jul och nyår men idag öppnade det igen... Väldigt välkomnande måste jag säga, såå mysigt där. Sedan är det skönt med lite rutiner igen efter all ledighet. Var många som kom idag och det var ju toppenroligt, tråkigt bara att man inte riktigt hinner prata med alla då men men...

Förresten då är Moa en riktig gröttjej hihi fort ska det gå och så sitter hon och säger mmmm mmmm mellan varje sked hihi mysunge!


Har idag även testat majs och potatispure. Det var väl sådär, gröten var bättre. Har även testat de goda fruktpureerna men det är inget för Moa. Såvida man inte blandar dem med gröt för då blir det gottigt!

Vi har även efter massa vändor fram och tillbaka kommit på att hon faktiskt INTE tål mjölk och ägg just nu. Detta är ganska vanligt hos småbarn och brukar oftast växa. Det är tydligen mjölken Moa har reagerat på och som har gett henne dessa eksem hon har... Nu har vi fasat in mjölkfri ersättning och gröt och sedan någon dag tillbaka kör vi helt mjölkfritt. Tycker redan jag ser förbättring på hennes eksem så hoppas nu att det inte bara är tillfälligt uran att det försvinner helt med mjölkfritt kost.






//Veronika

2 kommentarer:

  1. så bra att ni kommit på vad det är - men STACKRE som måste använda nutramigen - det luktar verkligen inte gott. *uäääääk*
    behöver du tips - fråga Ida, hon är proffs på barnallergier!

    SvaraRadera
  2. Ja det luktar verkligen inge gott alls och smakar därefter också så här provsmakas det inte längre av mig innan hon får flaskan utan får lita på handledskänslan haha :) ja ida borde kunna typ allt om allergier (tyvärr får man väl säga ändå) men kan ju jag dra nytta av kanske :)

    SvaraRadera